Synsregler - stenslag og revner

synsregler

Den 20. maj 2018 blev Europa-Parlamentets direktiv 2014/45/EU indført i Danmark, og dermed blev Trafikstyrelsens regelsæt fra 2012 erstattet. Det har medført, at reglerne for bilsyn er blevet strammet.

Læs videre neden for, og bliv klogere på, hvad din synsmand lægger vægt på til bilsyn.

 

Hvis bilen har skader inden for viskerfeltet

Det, som din synsmand mest af alt kigger efter, er, hvorvidt der er skader inden for eller uden for bilens viskerfelt. Det er nemlig en afgørende faktor for, om bilen er lovlig at køre i.

Har din bil skader, såsom revner eller stenslag, i viskerfeltet, er der en risiko for, at din synsmand vil vurdere dem til at hæmme dit udsyn. Gør han det, skal bilen til omsyn, og du bliver påbudt at udbedre skaderne inden omsynet.

Hvis bilen har skader uden for viskerfeltet

Har bilen derimod skader, som ligger uden for bilens viskerfelt, kan det udløse en betinget godkendelse, hvis din synsmand vurderer, at revnen eller stenslaget skal udbedres. Det betyder, at du undgår et omsyn, men at din bil først er lovlig at køre i, når skaden er blevet repareret.

Derfor forventes det, at du får udbedret skaden hurtigst muligt efter synet.

Udover stenslag og revner vil din synsmand også undersøge ruden for andre forhold som misfarvninger, som også kan være til gene for dit udsyn.

Jeg vil gerne ringes op