Sådan er synsreglerne

KONTAKT OS

Telefon: +45 66 17 03 17

Den 20. maj 2018 blev Europa-Parlamentets direktiv 2014/45/EU indført i Danmark, og dermed blev Trafikstyrelsens regelsæt fra 2012 erstattet. Det har medført, at reglerne for bilsyn er blevet strammet.

Herunder kan du blive klogere på, hvad din synsmand lægger vægt på til bilsyn.

HVIS BILEN HAR SKADER INDEN FOR VISKERFELTET

Det som din synsmand mest af alt kigger efter er, hvorvidt der er skader inden for eller uden for bilens viskerfelt. Det er nemlig en afgørende faktor for, om bilen er lovlig at køre i.

Har din bil skader, såsom revner eller stenslag, i viskerfeltet, er der en risiko for, at din synsmand vil vurdere dem til at hæmme dit udsyn. Gør han det, skal bilen til omsyn, og du bliver påbudt at udbedre skaderne inden omsynet.

HVIS BILEN HAR SKADER UDEN FOR VISKERFELTET

Har bilen derimod skader, som ligger uden for bilens viskerfelt, kan det udløse en betinget godkendelse, hvis din synsmand vurderer, at revnen eller stenslaget skal udbedres. Det betyder, at du undgår et omsyn, men at din bil først er lovlig at køre i, når skaden er blevet repareret.

Derfor forventes det, at du får udbedret skaden hurtigst muligt efter synet.

Udover stenslag og revner vil din synsmand også undersøge ruden for andre forhold som misfarvninger, som også kan være til gene for dit udsyn.

FDM´S SYNSREGLER

Ønsker du at vide mere om synsregler, kan du læse meget mere på FDM’s hjemmeside.

Ønsker du at læse meget mere om synsregler, klik her.

KUNDERNE HAR ORDET

Har fået ny forrude i min bil to gange ved Thiemannkok og været tilfreds med både produkt og service begge gange.

5 ud af 5 stjerner

Rigtig god service. God rådgivning. Skarpe priser. Medarbejdere der ved hvad de taler om og ved hvad de laver.

5 ud af 5 stjerner

Kørte forbi for at få en pris på rep. af stenslag, 15 min. efter kørte jeg derfra med en repareret forrude… Der var også kaffe i ventetiden.

5 ud af 5 stjerner

Jeg vil gerne ringes op

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.